Afgelopen zaterdag verzamelden ruim 16.000 bezoekers in De Trixxo Arena voor de 16de editie van ‘I love the 90’s – The party’.

'I Love the 90’s’ entertainde ruim 16.000 bezoekers afgelopen weekend

22.04.2024

Afgelopen zaterdag verzamelden ruim 16.000 bezoekers in Trixxo Arena Hasselt voor de 16de editie van ‘I love the 90’s – The party’. Op het podium kwamen onder meer het nieuwe Lasgo, K’s Choice, de Poco Loco Gang en DJ Ward. Noteer zaterdag 26 april 2025 in jouw agenda, want dan is de hoogmis van de nineties weer van de partij. De ticketverkoop start binnenkort.

‘I love the 90’s – The party’ kwam zaterdagavond al vrij vroeg op gang. Voor DJ Ward zijn vette 90’s schijven losliet, werd de massa al vroeg op de avond opgewarmd door CB Milton, Paradisio en het herenigde Poco Loco Gang.

“Fijn dat we met de happy-sound, die ooit begon in de Oost-Vlaamse discotheek Poco Loco, terug zijn. “De sfeer zat meteen goed, ook al viel ons optreden vrij vroeg op de avond. Voor de aanwezigen maakte dat niets uit, want die hadden gelijk de juiste energie beet”, zegt Tim Appelmans die mee aan de basis ligt van dit nieuwe verhaal.

Na Ice MC, maar voor Vengaboys en Def Dames Dope, was het de beurt aan het vernieuwde Lasgo om te knallen. Peter Luts, die letterlijk net op tijd kwam aanwaaien uit Nederland, was met de nieuwe zangeres Nikki Born van de partij.

"Ik vond het echt geweldig. Niet normaal. Wat een feest. Ik zag vanop het podium hoe alle mensen helemaal uit hun dak gingen. (Lacht). Dit was binnenkomen door de grote poort met onze hits ‘Something’, ‘Alone’ en ‘Insomnia’, die allen werden opgenomen eind jaren negentig, maar uitgebracht in het begin van de Nillies. Nieuwe Lasgo-muziek is trouwens voor binnenkort,” zegt de 25-jarige Nikki.

George Michael tribute

Na de optredens van Def Dames Dope, Vengaboys en DJ Ward zorgde Ivann Vermeer met Georges Michael-hits uit de jaren 90 voor een nieuw hoogtepunt van de avond, waar de Belgische poprock-formatie K’s Choice naadloos kon op verder borduren. ‘Believe’, ‘Cocoon Crash’en ‘Not an Addict’ waren voltreffers voor de broers Sam en Geert Bettens.

“We wisten vooraf niet goed aan wat we ons konden verwachten, maar het was heel plezant. Voor ons is dit een andere wereld, waarin ons optreden wordt omringt met dj’s. We hebben ons met onze muzikanten geamuseerd, maar ik had ook het gevoel dat het in de zaal goed zat, waar de mensen die livemuziek duidelijk konden smaken. Het is leuk om nog eens voor zoveel volk indoor te spelen, waarmee we allemaal nog meer goesting hebben gekregen in de festivalzomer”, zegt Sam Bettens.

Later in de nacht zorgden o.a. Marshall Masters, DJ’s Jan Verloet, Mental Theo en DJ Ward opnieuw voor de betere beats.

Noteer zaterdag 26 april 2025 alvast in jouw agenda, want dan kan je in de Trixxo Arena Hasselt weer terecht voor ‘I love the 90’s – The party’. De ticketverkoop start binnenkort.

© Foto's Bruno Holvoet

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief