K's Choice, Vengaboys, CB Milton en Ice MC op affiche van 'I love the 90's' in Trixxo Arena Hasselt.

Sam Bettens: "We zullen ons extra moeten inspannen om ons te bewijzen"

16.04.2024

Komende zaterdag 20 april kun je in de Hasseltse Trixxo Arena terecht voor een nieuwe editie van 'I Love the 90's – The Party'. Op het podium komt ook K's Choice. Het is het allereerste optreden van de band in de Trixxo Arena.

De nog steeds razendpopulaire rockband van de broers Sam en Gert Bettens scoorden in de jaren negentig hits scoorden met onder andere 'Not an Addict', ‘The Balled of Lea & Paul’, ‘Coccon Crash’ en 'Believe'. Deze songs brengen ze vermoedelijk over een paar dagen in Hasselt, samen met hun muzikanten.

“Als ik me niet vergis, is het zaterdagavond een dubbele primeur. We spelen voor het eerst in de Trixxo Arena, waar we meteen mogen debuteren op 'I Love the 90's', goed voor tienduizenden muziekliefhebbers", aldus Sam Bettens. "Voor ons is het spannend, omdat we een uitgebreide line-up delen. Het publiek komt ook voor andere artiesten kijken, dus we zullen ons extra moeten inspannen om ons te bewijzen. Dat is inderdaad gezonde stress,” zegt hij lachend.

Aan de jaren negentig bewaart Sam mooie herinneringen. “Ik herinner me nog goed het moment waarop Nirvana hun muziek uitbracht. Dat was het begin van de Grunge. Ik was ook fan van Tracy Chapman. Eind jaren tachtig kwam haar muziek in mijn leven. Ik ben haar blijven volgen tot diep in de jaren negentig."

"De reden waarom de jaren negentig na al die jaren nog steeds zo bijzonder populair zijn, ligt volgens mij gewoon aan het feit dat er toen veel goede muziek is gemaakt die nog steeds overeind blijft en amper heeft moeten inboeten aan populariteit.”

“Niet alleen bij de start van een nieuwe tournee, maar ook als we, zoals zaterdagavond, op een immens podium staan, zijn we samen met de muzikanten gezond zenuwachtig. Het gebeurt niet zo vaak dat wij met K's Choice, een indoorconcert doen voor 15.000 à 20.000 mensen. Juist door de aanwezigheid van die mensenmassa wordt ‘I love the 90’s’ zaterdagavond bijzonder. Met onze bekende poprock-songs zorgen we voor een mooie aanvulling in het bredere muziekplaatje van 90’s-klassiekers,” zegt Sam afsluitend.

‘I Love the 90's – The Party’ vindt zaterdagavond 20 april 2024 plaats in de Trixxo Arena Hasselt.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief