Veel glitter en glamour op Het Schlagerfestival

Veel glitter en glamour op Het Schlagerfestival

27.03.2023

De 16de editie van Het Schlagerfestival startte vrijdagavond 24 maart 2023 met een spectaculaire dragqueen-act, inclusief presentator Kürt Rogiers. Tot en met zondagnamiddag werd door ruim 30.000 feestvierders volop meegevierd, gezongen en gedanst. Onder een immens grote discobal, de grootste die je in ons land en ver daarbuiten kan vinden, zetten Christoff, De Romeo’s, Willy Sommers, Sergio, Stan Van Samang, Luc Steeno, Lisa del Bo, Laura Lynn, Die Schnappers Yves Segers en Matthias Lens de zaal in vuur en vlam.

"“Als je kijkt in de zaal zie je dat we met Het Schlagerfestival doorheen de jaren een heel gevarieerd en divers publiek hebben opgebouwd. We zijn een inclusief festival, waar iedereen welkom is, wat we vertaalden in onze kleurrijke openingsact. Hiermee onderstrepen we ook nog eens expliciet het ‘Glitter en Glamour’-jaarthema”, zei Friedl Teirlinck namens de organisatie.

Het publiek zorgde voor een oorverdovend applaus voor het eerbetoon dat Luc Steeno en Lisa del Bo brachten aan de vorig jaar overleden zangeres Nicole Josy van het iconische duo Nicole & Hugo.

Voor wie er geen genoeg van krijgt of wil kennismaken van de uitgelaten sfeer en ambiance van Het Schlagerfestival is op zaterdag 15 juli welkom in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke.

De zomereditie van het evenement programmeert onder andere De Romeo’s en debutanten Bram & Lennert, Luc Steeno en Jettie Pallettie. Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondagnamiddag 24 maart 2024 kan je opnieuw in de Trixxo Arena terecht voor de ‘Flower power’-editie van Het Schlagerfestival, met optredens van De Romeo’s, Lindsay en Sam Gooris. Meer namen worden in de loop van de komende weken bekendgemaakt.

(c) Ymke Dirikx

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief