'Badje Vol Met Stroop XXL' van Guga Baul en Jonas Van Thielen binnenkort in Capitole Gent, Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater.

Guga Baul en Jonas Van Thielen delen liefde voor Urbanusfilms in 'Badje Vol Met Stroop'

01.12.2023

Het begon allemaal negen jaar geleden. Toen ontdekten Guga Baul en Jonas Van Thielen hun gezamenlijke liefde voor Urbanus. In het bijzonder de films van Urbanus. Toen ontstond het idee om daar een voorstelling over te maken. Voila, de geboorte van ‘Badje Vol Met Stroop’.

Nu, negen jaar later, sluiten ze hun ‘Badje Vol Met Stroop’ tour af met een XXL versie.

Vandaag deden ze hun idee uit de doeken tijdens de persvoorstelling in Stadsschouwburg Antwerpen. Daar konden wij uiteraard niet op ontbreken.

‘Badje Vol Met Stroop’

Negen jaar geleden kocht Guga Baul een boxset met films van Urbanus. Om de een of andere reden zag Jonas Van Thielen de boxset in Guga’s tas. Dat zorgde voor ‘instant bonding’ over 'Koko Flanel' en 'Hector'. Beiden kenden de films vanbinnen en vanbuiten. Daar is de kiem gelegd van de voorstelling.

Dankzij deze show voelen Jonas en Guga zich opnieuw onbezonnen, jeugdig en vrij. Of zoals Guga het mooi zegt: “Het is als een humoristische stent die in onze aderen wordt gebracht, waardoor de Urbanus filmhumor vloeit om je happy te laten voelen.”

In kleinere zalen geven de mannen het publiek de keuze uit ‘Koko Flanel’ of ‘Hector’. Het grote voordeel van de XXL show is dat je gewoon beide shows kan zien.

Go big or go home

Een XXL versie. Het wordt een echte fysieke beproeving voor Jonas en Guga om beide shows op een avond te spelen. Maar ook een unieke ervaring.

Toen de mannen de eerste try-out speelden werd er gefluisterd dat het doorgestoken kaart was. Dat maar één voorstelling was voorbereid, namelijk die van ‘Koko Flanel’. Niets is minder waar. Er zijn effectief twee shows, maar het publiek kiest vaak voor dezelfde. Dus heb je één van de twee shows al gezien en wil je ook de andere zien? Kom dan gewoon voor de XXL versie.

Een leuke anekdote: de manager van Guga en Jonas zag de show al zes keer, maar telkens koos het publiek voor ‘Koko Flanel’.

Als je vóór onze show de films niet hebt gezien, ga je ze achteraf sowieso willen zien.
Guga BaulPaaseitjes

Toch zagen al heel wat mensen de voorstelling meerdere keren, net met het idee om de beide te kunnen zien. Er zitten zoveel ‘easter eggs’ verstopt in de voorstellingen, dat je telkens toch iets nieuw ontdekt.

De vraag die wij vooral wilde stellen: moet je de films gezien hebben voor je de show komt kijken?

Het antwoord is dubbel. Volgens Guga kijk je anders naar de films als je die pas na de show kijkt. Volgens Jonas is het toch interessanter om de films op voorhand te bekijken. Niet meteen voor de show, maar een maandje ervoor. Dan kan je het laten bezinken en toch met kennis van het verhaal naar de show kijken. Maar Jonas wil nog één ding toevoegen: “Als je de films niet hebt gezien voor de show ga je ze achteraf sowieso willen zien.”

Goedkeuring door de Godfather

Geen nood trouwens, de voorstelling werd goedgekeurd door de Godfather himself. Urbanus en Stijn Coninx (regisseur van 'Koko Flanel' en 'Hector') kwamen, zagen en keurden de show helemaal goed.

Urbanus was zelfs zo enthousiast dat hij die avond zijn zegen gaf, op het podium! Voor Guga en Jonas was dat het meest memorabele moment van de hele tour tot nu toe. “Het was zoals Sinterklaas. Hij komt, hij komt en dan geeft hij het schoonste cadeau, namelijk positieve feedback.”

De show werd ondertussen al een 70-tal keer gespeeld in kleinere zalen. Na de XXL shows is het gedaan. Dus het is je allerlaatste kans om Guga Baul en Jonas Van Thielen met hun theatershow te zien.

Maak ‘Badje Vol Met Stroop XXL’ live mee op 23 mei in Capitole Gent, op 25 mei in Stadsschouwburg Antwerpen en op 1 juni in Trixxo Theater Hasselt.

Urbanus gaf zijn zegen, dus het zal wel goed zijn zeker?! 😉 Tot dan!

^SV

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief