De jonge Belg Alexander Blockx verloor zijn eerste wedstrijd op het European Open tennistornooi in de Lotto Arena nipt.

Jong Belgisch tennistalent Alexander Blockx verliest nipt

18.10.2023

Nieuws van het tennis court! Nadat eergisteren David Goffin zich plaatste, stoot nu ook Dominic Thiem stoot door naar de tweede ronde van de European Open. Na een erg spannende match won de Oostenrijker van Luca Nardi.

De jonge Belg Alexander Blockx speelde zijn eerste wedstrijd van de maindraw tegen Yannick Hanfmann. Hij moest nipt de duimen leggen na een spannende wedstrijd. “Het publiek heeft mij vooruit gestuwd, maar mijn tegenstander retourneerde verrassend diep in het eerste game. Ik slaagde er vandaag niet in een break te versieren, maar ik kan het tornooi toch met opgeheven hoofd verlaten na drie dagen goed tennis. Ik hoop er volgend jaar opnieuw bij te zijn”, aldus Blockx na zijn partij.

Ook Thibo Colson en Zizou Bergs kwamen gisteren in actie. Ze speelden tegen Matwe Middelkoop en Andreas Mies, maar moesten na een felbevochten match hun meerdere erkennen in drie sets.

Gisteren speelde onder meer ook Richard Gasquet, winnaar van de European Open 2016, zijn openingsmatch tegen Maximilian Marterer. Beide spelers hielden elkaar goed in evenwicht. De Duister, die nummer 127 van de wereld staat, had aan twee sets genoeg om de winnaar van 2016 uit het tornooi te knikkeren: 3-6 en 4-6.

Vandaag - woensdag 18 oktober - is het de beurt aan Nederlander Botic van de Zandschulp. Hij speelt tegen de Zwitser Dominic Stricker. David Goffin komt terug in actie en zal proberen de impressionante reeks van Mpetshi Perrichard te beëindigen. Afsluiten doen we met het derde reekshoofd Alexander Bublik die tegenover Gregoire Barrere staat.

Reserveer nu voor de European Open en kom je favoriete speler in de Lotto Arena aanmoedigen!

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief