Les Misérables keert na 25 jaar terug naar Vlaanderen. De première in Stadsschouwburg Antwerpen was een klinkend succes.

Minutenlange staande ovatie voor Les Misérables

16.10.2023

Zondagavond 15 oktober was het dan eindelijk zover: de grote terugkeer van Les Misérables in ons land! Het Vlaamse publiek heeft er meer dan 25 jaar op moeten wachten.

In Stadsschouwburg Antwerpen zagen de aanwezigen zondagavond een krachtige voorstelling van deze klassieker in een eigentijdse, spectaculaire versie van Cameron Mackintosh. Pers en publiek waren alvast laaiend enthousiast. De cast kreeg meteen na afloop een minutenlange staande ovatie.

Ianthe Tavernier bracht de volledige zaal in vervoering tijdens haar beklijvende solonummer 'Heel Alleen'. Nordin De Moor overklaste door een bijzonder sterke Javert neer te zetten. Jonas Van Geel en Goele De Raedt zorgden voor de komische noot als het herbergierskoppel De Thénardiers. Wegens groot succes zijn er extra voorstellingen gepland. Er zijn momenteel al 285.000 tickets de deur uit in Vlaanderen en Nederland samen.

"Onwaarschijnlijk hoe deze musical mij keer op keer van mijn sokken blaast, ook vanavond weer."
Gert Verhulst


"Het legendarische verhaal en de prachtige muziek in combinatie met deze spectaculaire versie van de musical, het doet iets met mij", aldus Gert Verhulst. "Ik ben ook bijzonder trots op onze ijzersterke Vlaamse cast. Zowel Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier, Nordin De Moor als Goele De Raedt hebben zichzelf vanavond overtroffen en dit meesterwerk naar een hoger niveau gebracht."

Indrukwekkende cast

Voor deze nieuwe Vlaamse productie werd een cast samengesteld met de beste namen uit de lage landen. Het gaat om een combinatie van sterke Nederlandse acteurs aangevuld met Vlaamse topnamen. Zo geeft Nordin De Moor in de Vlaamse versie gestalte aan inspecteur Javert en zien we Ianthe Tavernier als Eponine. Jonas Van Geel en Goele De Raedt vormen samen de Thénardiers, een herbergierskoppel met een bedenkelijke reputatie.

Ook de sterkhouders uit de Nederlandse productie blijven aan boord. Zo voert Milan van Waardenburg de hoofdcast aan als Jean Valjean en zien we Channah Hewitt terug als Fantine. Voorts zullen ook Sem Gerritsma als Cosette, Michael Muyderman als haar geliefde Marius en Mark Roy Luykx als studentenleider Enjolras er bij zijn.

Les Misérables verlengd wegens succes

Momenteel speelt de voorstelling in Stadsschouwburg Antwerpen, nadien zal de voorstelling ook nog te zien zijn in Capitole Gent. Wegens overdonderend succes zijn verlengingen aangekondigd.

Terug naar overzicht

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief